Maailman käytettävyyspäivä 13.11.2008

13.11.2008 10:22

Teknologia on osa jokapäiväistä elämäämme. Sen vuoksi teknologian helppokäyttöisyydellä on merkitystä. Huonosti suunniteltu teknologia voi aiheuttaa harmaiden hiuksien ja kiristyneiden hermojen lisäksi myös todellisia vaaratilanteita. Tarkoituksenmukainen ja helppokäyttöinen teknologia taas voi helpottaa elämäämme ja tehdä asioiden hoitamisesta miellyttävää, ja jopa niin sujuvaa että itse teknologia unohtuu taka-alalle.

Tänä vuonna Maailman käytettävyyspäivän erityisteemana on liikenne. Liikenteen käytettävyys viittaa ihmisten ja kulkuvälineiden vuorovaikutukseen ja tapoihin, joilla liikumme paikasta toiseen ympäristössämme.

Lisätietoa Maailman käytettävyyspäivästä löydät myös kansainväliseltä World Usability Day sivustolta.

Voit ilmoittaa tapahtumista Suomessa osoitteeseen .

 

Tampere

 

Navigaattori kourassa rotvallin reunalla - Seminaari liikkumisympäristömme käytettävyydestä

Torstaina 13.11.2008 klo 12.00 - 16:30, Mediamuseo Rupriikki, Tampere, Väinö Linnan aukio 13

Liikkumisympäristömme suunnitteluun osallistuu monien alojen osaajia, liikennesuunnittelijoista mobiilin viestinnän ratkaisujen kehittäjiin. Seminaarissa jaetaan yhteistä osaamista siitä, miten liikkumisesta saadaan kaikille mahdollisimman miellyttävä kokemus ja miten käytettävyys otetaan huomioon erilaisten liikkumista tukevien ratkaisujen kehittämisessä. Seminaarin jälkeen tapahtuma jatkuu kaikille avoimella yleisötilaisuudella klo 17.00 - 19.00.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä VTT, Nokia, Plenware, Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto sekä Systeemityöyhdistys SYTYKE ry:n Käytettävyys-osaamisyhteisö.

Tapahtuman verkkosivut

 

Kuopio

 

Maailman käytettävyyspäivän seminaari: Transportation and usability

Torstaina 13.11.2008 klo 9.00 - 15.30, Savonia Ammattikorkeakoulu, Kuopion Muotoiluakatemia, Auditorio, Piispankatu 8.

Käytettävyyspäivän seminaarissa käsitellään erilaisia näkökulmia liikkumiseen, käytettävyyteen, muotoiluun ja alueelliseen tuotekehitykseen liittyen. Seminaarin jälkeen Muodollista seuraa -pajabileet klo 19.00 - 23.00 Kuopion Muotoiluaktemian Puupajalla.

Tapahtuman verkkosivut